שאני אהיה מהנודניקים האלה?! בחיים לא!

בעלי ובעלות עסקים רבים מתקשים ומסתבכים עם נושא המכירות. ישנן סיבות רבות לקושי הזה, חלקן מוצדקות וחלקן ממש לא.
אני רוצה להתמקד היום באחת הסיבות המרכזיות לקושי של בעלי עסקים במכירות, קושי הנעוץ בחוסר רצון להתדמות לאנשי מכירות 'נודניקים' ו'מעצבנים' שהם פגשו במהלך החיים.
ישנם אנשי מכירות שהגישה והאופן בו הם מוכרים את המוצר שלהם יצרו אצל הלקוחות תדמית שלילית לכל עולם המכירות וחוסר חשק להיות גם 'כאלה'...
חייבים להשתחרר מזה!
העובדה שישנן שיטות מכירה פסולות לא הופכת את פעולת המכירה לדבר פסול.

אתה יכול לעשות את זה אחרת!


תחום המכירות קיבל אצל חלק מהאנשים תדמית שלילית עקב השימוש בשיטות מכירה פסולות כמו יצירת מניפולציות ולחץ במכירה של מוצרים שיתכן והלקוח כלל לא צריך אותם ועוד שיטות שונות ומשונות.
מה שעלינו לעשות כשלב ראשון על מנת 'להתפייס' עם תחום המכירות הוא לדעת לברור ולהבחין בין התנהלות מכירה ראויה וטובה לבין כזו שלילית ופסולה.
בסופו של תהליך עלינו למצוא את הדרך למכור בצורה טובה ויעילה בלי להזדקק לאותן שיטות מכירה מעצבנות או פסולות.

בואו נבנה מצפן מכירות משלנו!

אם מטרתנו היא להיות שלמים ורגועים עם צורת המכירה שלנו עלינו להשקיע ולהגדיר לעצמנו את 'עשרת הדברות' שישמשו כמצפן הפרטי שלנו בתחום המכירות. בואו ונכיר שני כללים פשוטים שיעזרו לנו לבנות מצפן כזה:
כלל ראשון – ערכו רשימה של שיטות המכירה הפסולות אותן חוויתם בעבר על בשרכם, או ששמעתם עליהן ואינן תואמות את הערכים או האופי שלכם. זו בעצם רשימה שתשקף את כל מה שמעכב אתכם מלמכור בלב שלם ובהרגשה טובה.
כלל שני - נסו להיזכר ברכישה מסויימת שעשיתם במהלך החיים ואיש המכירות שעמד בצד השני לא היה מאלו שהוציאו לכם את החשק למכור.. סיטואציה בה נהנתם מהיחס, מהשירות, מהתקשורת האישית ומצורת המכירה.
נזכרתם? מצויין. כעת נסו להגדיר מה אפיין את השירות שלו ומה גרם לכם להיזכר דווקא בו, וממילא, כיצד תוכלו להעתיק את זה לעסק שלכם.
אם ערכתם שתי רשימות כאלו אתם אמורים לצאת עם כמה כללי 'עשה' ו'לא תעשה' בתחום המכירות שוודאי יעזרו לכם לצייר גם את עצמכם כאנשי מכירות בלי להיבהל..
(אם כבר עם השלב הזה לא הסתדרתם, מוזמנים לפנות אלינו בחזרה לשיחת יעוץ חינם (הרשמה בקישור הזה: https://bit.ly/349dphV) ונעזור לכם כמה שנוכל. שיטת מכירות טובה, שנח לכם איתה ומתאימה לסגנונכם האישי, היא מפתח משמעותי להצלחת וצמיחת העסק שלכם!)

די לגמגם!

עוד תופעה החוזרת על עצמה, כחלק מהרתיעה למכור, היא קושי בהגדרת התועלת של הלקוח מן המוצר. ישנו חשש לומר בבטחון ובפשטות ללקוח את דעתנו על המוצר ועל ההתאמה שלו לצרכי הלקוח.
הדיבור המעורפל סביב תועלת המוצר מבלבלים את הלקוח ואינו נכון מצד עצמו. אנו כמוכרי המוצר או נותני השירות, בדרך כלל, מבינים בתחום בו אנו עוסקים יותר מהלקוח ולכן חשוב מאד שנגיד ללקוח בצורה ברורה את דעתנו.
על מנת לאפשר ללקוח לקבל החלטה מושכלת האם לקנות את המוצר חשוב שאנו, כאנשים המבינים בתחום בצורה מקצועית ורחבה יותר, נחווה דעתנו בלי להתבייש ולגמגם.
כמובן שחוות דעתנו צריכה להיות כנה ואמיתית הלוקחת בחשבון היטב את צרכי הלקוח:
במידה והמוצר אינו מתאים ללקוח – כדאי וחובה לומר לו את זה. לעולם אל תמכרו לאדם משהו שהוא אינו צריך.
במידה ואינכם בטוחים בכך – שאלו את עצמכם ואת הלקוח שאלות ובררו את הנושא לעומק.
במידה ואתם בטוחים שהמוצר 'תפור' ללקוח וזה מה שהוא צריך ומחפש – חשוב לומר זאת ללקוח בצורה הכי ברורה ופשוטה - "לדעתי, כדאי לך לרכוש את המוצר שלנו". אם אנחנו כבעלי עסקים, מוכרי המוצר או נותני השירות, לא 'הולכים' על זה בבטחון ובפשטות - למה שהלקוח ילך על זה?!

אז עד כאן להיום..

מאחל לכם הצלחה רבה בבניית שיטת המכירה הטובה והנוחה ביותר, עבורכם ועבור הלקוחות שלכם - שכולם יצאו מורווחים!
יש לכם שאלות? יש לכם מה לומר בנושא? רוצים להרחיב יותר?
אני כאן, שלחו לי בפרטי ואני מבטיח להתייחס.
בהצלחה!
אפרים.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.